Punt d'informacio Refugi Siurana

Punt d’informació

El Refugi de Siurana és un punt d’informació acreditat del Parc Natural de Montsant i l’Espai d’Interès Natural de la Serra de Llaberia. Hi podreu trobar informació detallada del Parc, informació general de la comarca i material divulgatiu divers per planificar la vostra estada i visita.

Pla d’accions de la Carta Europea de Turisme Sostenible del Priorat.

El poble de Siurana

Siurana és un enclavament privilegiat, conegut pel seu passat històric, les llegendes i misteris que envolten el poble i el seu castell, però també per la diversitat d’esports a l’aire lliure que s’hi poden practicar.

Trobareu un poble encantador de cases i carrers empedrats i les restes de la fortalesa sarraïna: un mirador espectacular des d’on contemplar el pantà que s’estén als seus peus i que amb una aigua neta i tranquil·la ens ofereix un munt de possibilitats per practicar esports aquàtics.

Els entorns de Siurana també ens fascinaran a mesura que ens hi anem acostant. Els fanàtics de la roca podran gaudir de nombrosos sectors on practicar l’escalada esportiva en diferents nivells de dificultat sobre la roca calcària de bona qualitat: una escalada exigent i de grau apretat.

També hi destaca la pràctica de l’excursionisme que ens portarà a descobrir racons privilegiats i de gran bellesa natural, el ciclisme de carretera o btt amb diferents ports de muntanya, el trail running, etc.

Poble de Siurana
EN BLANCO
Activitats en família

L’amor i l’estima a la muntanya es transmet dels pares i les mares als fills i les filles. Per això, creiem que és indispensable que des de ben petits i amb la seva família coneguin l’entorn que ens envolta: per cuidar-lo, respectar-lo, entendre’l, etc.

Escalada
Mireu on mireu al voltant de Siurana s’intueixen grans vies d’escalada. La roca que podem trobar en aquesta zona és espectacular i ens convida a grimpar i enfilar-nos fins a completar la traçada.
Senderisme
Són moltes les rutes i itineraris que podem descobrir sortint gairebé de la porta del Refugi Ciriac Bonet o bé que ens hi porten després de passar per paisatges que ens deixaran sense alè.
Si voleu conèixer alguns racons seleccionats, continueu llegint que de ben segur us encantaran:
Esglesia de Siurana

Un poble de llegenda

Siurana i el seu castell van ser l’últim reducte de la reconquesta a Catalunya, conquerits el 1153, després de caure Lleida i Tortosa.

Un cop veieu el precipici que l’envolta, podreu entendre per què no va ser conquerida durant tres segles, per què van caldre cavallars de quatre comptats i per què el final va ser tan tràgic.

Explica la llegenda que “Abdelazia, la reina mora, abans de veure’s sotmesa als cristians, va preferir estimbar-se d’un cingle amb el seu cavall. I l’animal, en la seva inútil resistència, va deixar marcada sobre la roca, per sempre més, la petja de la seva ferradura”. I amb aquest salt va desaparèixer l’últim reducte sarraí de Catalunya.

A Siurana també destaca la seva església romànica, dedicada a Santa Maria, i construïda entre els segles XII i XIII. Tant la portalada, majestuosa, com el seu interior, sobri i senzill, mereixen una visita.