Refugi Siurana

El refugi

El refugi de Siurana – Ciríac Bonet reobre les seves portes amb un projecte de gestió renovat i il·lusionant. De la mà del Centre Excursionista de Catalunya (CEC), el Marc i el seu equip han agafat les regnes d’un espai emblemàtic de Catalunya, i ens convidaran a gaudir d’una fantàstica estona ja sigui a l’interior del refugi excavat a la roca, o bé a la impressionant terrassa panoràmica.

Es tracta d’un bar-restaurant, punt d’informació acreditat del Parc Natural de Montsant i l’Espai d’Interès Natural de la Serra de Llaberia i refugi on poder passar la nit.

Situat a les muntanyes de Prades, aquest refugi excavat a la pedra dona servei a excursionistes, turistes, ciclistes i, sobretot, a escaladors d’arreu atrets pel prestigi de les vies d’escalada de les parets i cingleres de Siurana.

Refugi de Siurana
Entrada Refugi de Siurana

Història

Es tracta d’un refugi de muntanya, situat al nucli urbà del poble de Siurana, que fou impulsat per Ciríac Bonet – mecenes, empresari reusenc i soci del Centre – que adquirí una balma per adaptar-la com a refugi, que després cedí al CEC.

Fou inaugurat el 16 de desembre de 1934 i duu el nom del seu patrocinador, que havia mort pocs mesos abans. L’edifici és obra de l’arquitecte reusenc Domènec Sugrañes, deixeble d’Antoni Gaudí i qui va succeir-lo al capdavant de les obres de la Sagrada Família de Barcelona.